Прокуратурата повдигна обвинение срещу мъжа, прегазил двама души в Бургас

0
Фатална катастрофа в Бургас взе две жертви
Фатална катастрофа в Бургас взе две жертви Снимка: БГНЕС

Фатална катастрофа в Бургас взе две жертви

На 26 септември 2024 година град Бургас бе разтърсен от трагичен пътен инцидент, довел до смъртта на двама пешеходци. Окръжна прокуратура - Бургас предприе бързи действия, задържайки заподозрения водач за срок до 72 часа.

Според информация от разследването, обвиняемият, идентифициран с инициалите Ж.Б., е нарушил правилата за движение по пътищата, което е довело до фаталното произшествие. Инцидентът е настъпил, когато автомобилът, управляван от Ж.Б., е блъснал мъж и жена, намиращи се на пътното платно. За съжаление, и двамата пешеходци са загубили живота си в резултат на сблъсъка.

Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу Ж.Б. по член 343, алинея 4, във връзка с алинея 3, точка 4, буква "б", във връзка с алинея 1, буква "в", точка 1, във връзка с член 342, алинея 1, предложение 3 от Наказателния кодекс. Това обвинение се отнася за причиняване на смърт по непредпазливост в резултат на пътнотранспортно произшествие.

В следващите дни се очаква Окръжна прокуратура - Бургас да внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража" - спрямо обвиняемия Ж.Б. Това би осигурило неговото задържане до провеждането на съдебния процес и би предотвратило евентуално укриване или извършване на други престъпления.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари