Прокуратурата обвини мъжа, прегазил пешеходка в София

0
Обвиняемият е с предишна условна присъда и вече е с отнета шофьорска книжка
Обвиняемият е с предишна условна присъда и вече е с отнета шофьорска книжка Снимка: БГНЕС

Обвиняемият е с предишна условна присъда и вече е с отнета шофьорска книжка

На 11.10.2024 г. Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем Б.Г. за причинена смърт по непредпазливост, вследствие на нарушение правилата на Закона за движение по пътищата (ЗДвП) и постанови обвиняемият да бъде задържан за срок до 72 часа.

Досъдебното производство е образувано на 10.10.2024 г. в условията на неотложност с първо действие по разследването – оглед на местопроизшествието и се води от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

След запознаване със събраните доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни за привличане на Б.Г. към наказателна отговорност. Обвинението спрямо него е за това, че на 10.10.2024 г., около 13:04 ч. в гр. София, в района на кръстовището на бул. „Владимир Вазов“ и ул. „Река Велска“, при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение по ЗДвП, като преминал на червен светофар, реализирал ПТП и по непредпазливост е причинил смъртта на намиращата се на тротоара пешеходка З. И.

Привлечен като обвиняем е 75-годишният Б.Г., на когото с прокурорско постановление му е наложена мярка за процесуална принуда „Забрана за напускане пределите на Република България“. Също така му е наложена мярка за процесуална принуда – „Временно отнемане на СУМПС“.

Б.Г. е осъждан с влязла в сила присъда през 2024 г. и му е наложено условно наказание „лишаване от свобода“.

Предстои на 12.10.2024 г. СГП да внесе искане в Софийски градски съд (СГС) за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Аз
    Ето докъде водят условните присъди. До 75 години не поумнял, какво сте очаквали, магистрати/тки? Непредпазливо сте действали и съвсем скоро след присъдата ви, уби невинен човек, млада жена.А той ще си гледа кефа с жалката си душа ще шиканира и протака делата с някой "печен" адвокат.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари