Проходът „Шипка“ временно затворен за транзитно движение

0
Ограничението ще важи до 15:00 часа
Ограничението ще важи до 15:00 часа

Ограничението ще важи до 15:00 часа

Днес, на 24 август, движението през прохода „Шипка“ е временно ограничено за транзитно преминаващите моторни превозни средства, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Ограничението ще важи до 15:00 часа и е наложено заради честванията на 147-та годишнина от Шипченската епопея.

През този период преминаването през прохода „Шипка“ ще бъде позволено само за автобуси и автомобили, участващи в събитието, както и за организирания междуградски транспорт. За останалите моторни превозни средства, включително транзитния трафик, ще бъде осигурен алтернативен маршрут.

Трафикът ще бъде пренасочен по път II-55 през Прохода на Републиката. За пътуващите от Северна към Южна България маршрутът ще преминава през Русе и Велико Търново, след което ще следва посоката Дебелец – Проход на Републиката – Гурково. Обратно, пътуващите от Южна към Северна България ще използват маршрута Гурково – Проход на Републиката – Дебелец, който ще ги отвежда към Велико Търново и Русе.

Агенция „Пътна инфраструктура“ уточнява също така, че локалният трафик и превозните средства, идващи от Велико Търново и Севлиево, ще бъдат пренасочвани по път III-552, който минава през Габрово – Трявна – село Белица – село Вонеща вода и отново през Прохода на Републиката.

С цел безопасност, от агенцията апелират към всички шофьори да се движат с повишено внимание и да следват стриктно поставената пътна сигнализация. Препоръчва се също така водачите да спазват ограниченията на скоростта, да поддържат необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, които могат да застрашат живота на другите участници в движението.

Очаква се движението през прохода „Шипка“ да бъде възстановено след 15:00 часа днес, като трафикът ще се нормализира постепенно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...