Програма за празничните събития в Русе на 22 септември

1
Празникът започва с полагане на венци пред Паметника на свободата
Празникът започва с полагане на венци пред Паметника на свободата Снимка: Facebook / Бонка Ангелова

Празникът започва с полагане на венци пред Паметника на свободата

Русе ще отбележи тържествено 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България.

Събитията, посветени на празника, започват на 22 септември 2024 година (неделя), като акцентът ще бъде церемонията по полагане на венци и цветя пред Паметника на свободата в 11:30 часа.

Тържественият ритуал ще включва почетен караул от Военно формирование 32420 - Русе и Младежкия гвардейски отряд към Общинския младежки дом. Общинският духов оркестър ще изпълни патриотични маршове, които ще съпровождат церемонията, а свещенослужители от Русенската Света митрополия ще отслужат благодарствен молебен в чест на празника. Водещ на събитието ще бъде актьорът Серджио Авакян.

След официалната част, институции и организации ще имат възможност да положат венци и цветя, като желаещите имаха възможността предварително да се запишат чрез електронната поща на Общината: [email protected].

Празничните мероприятия продължават в 17:00 часа пред Доходното здание с безплатен концерт на Фолклорен танцов театър "Найден Киров". Професионалният състав от певци и танцьори ще представи разнообразна фолклорна програма, която ще зарадва жителите и гостите на Русе.

В рамките на Европейските дни на наследството, Регионалният исторически музей - Русе ще предложи свободен достъп до експозицията в къща музей "Захари Стоянов" през целия 22 септември.

Драматичен театър "Сава Огнянов" също се включи в празничната програма с постановката "Духът на поета" от Стефан Цанев. Специалното издание на спектакъла се състоя на 19 септември от 19:00 часа в Камерната зала на театъра, като билетите бяха на промоционална цена от 15 лева в знак на благодарност към публиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    русенка
    Днес е 22 септември, а представлението "Духът на поета" щяло да се състои на 19 септември. ???
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари