Прогноза: Всеки трети автомобил ще е китайски до 2030

0
Прогноза: Всеки трети автомобил ще е китайски до 2030
Прогноза: Всеки трети автомобил ще е китайски до 2030 Видео: NOVA

В Европа това ще бъде за сметка на европейските, японски и корейски марки

Китайските автомобилостроители са на път да завладеят една трета от световния пазар до 2030 година, продавайки ежегодно 9 милиона коли извън Китай. Това сочи прогнозата на консултантската компания "Alix Partners", цитирана от ДПА.

В Европа това значително влияние ще бъде за сметка на европейските, японските и корейските марки, според експерти в автомобилната индустрия.

Производствените разходи за електромобил в Китай са с една трета по-ниски, отколкото в Европа. Циклите в развойната дейност също са значително по-кратки от тези на глобалните конкуренти, което позволява на китайските производители да разширяват пазарния си дял чрез "агресивно ценообразуване", установява изследването.

„Новите мита на ЕС за китайските коли могат да забавят вноса в краткосрочен план и да подкрепят продажните цени, но също така и ще ускорят местното производство на китайски автомобили и компоненти в Европа, посочва експертът в сектора Фабиан Пионтек.

Германските производители също усещат конкуренцията на китайските автомобилостроители в Китай. През последните години множество компании насочиха вниманието си към производството на електромобили, макар растежът в търсенето да се забавя.

Въпреки това, пазарният дял на електромобилите в Европа се очаква да скочи от 20 процента тази година до 45 процента през 2030 година, прогнозира "Alix Partners". Тази трансформация на автомобилния пазар предполага сериозни предизвикателства за утвърдените марки, които трябва да адаптират стратегиите си, за да останат конкурентоспособни в бързо променящата се индустрия.

С навлизането на китайските производители, конкуренцията става все по-ожесточена, принуждавайки европейските, японските и корейските компании да търсят нови начини за оптимизация и иновации, за да запазят своите пазарни дялове и да продължат да растат в един нов, глобализиран автомобилен пазар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари