Продават на търг исторически оръжия на Наполеон Бонапарт

0
Два богато декорирани пистолета ще бъдат предложени за продажба на аукцион в Париж
Два богато декорирани пистолета ще бъдат предложени за продажба на аукцион в Париж Снимка: X / @RIAuction / Архив

Два богато декорирани пистолета ще бъдат предложени за продажба на аукцион в Париж

Исторически оръжия на Наполеон Бонапарт ще бъдат продадени на аукцион в Париж.

Два богато декорирани пистолета, принадлежали на Наполеон Бонапарт до първата му абдикация през 1814 година, ще бъдат предложени за продажба на аукцион в Париж в неделя, съобщи "Агенция Франс Прес" (АФП), позовавайки се на аукционната къща "Озена".

Историята на пистолетите

Пистолетите, които са били поръчани от Наполеон на известния оръжейник Луи Марен Госе, работил в занаятчийско ателие във Версай, ще бъдат продадени в богато украсената си кутия. Тези исторически оръжия са оценени на сума между 1,2 и 1,5 милиона евро, сподели пред АФП експертът Жан-Пиер Озена.

Драматичната нощ във Фонтенбло

В нощта на 12 срещу 13 април 1814 година, след краха на военните действия във Франция, Наполеон Бонапарт изпада в дълбока депресия. Тогава той решава да сложи край на живота си, като използва тези пистолети. По думите на Озена, съветникът на Наполеон - маркиз дьо Коленкур, успява да предотврати този трагичен край, като изважда барута от оръжията. Наполеон, след това, опитва да се самоубие, като взима отрова, но не умира, защото я повръща.

Подарък за вярност

След неуспешния опит за самоубийство, Наполеон решава да награди своя верен съветник Коленкур, като му подарява пистолетите и шпагата си. Тези оръжия остават в семейството на Коленкур и до днес. Те представляват значима художествена и историческа стойност, която надхвърля тяхната материална оценка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    112497g
    Ze nes ve43do 3 syt
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари