Продължава битката с огнените стихии в страната

0
Ситуацията в Свиленградско остава тежка
Ситуацията в Свиленградско остава тежка Снимка: Красимира Славова / БТА

Пожарите в България продължават да бушуват

В последните дни България е изправена пред множество пожари, които обхващат различни райони на страната. Служебният премиер Димитър Главчев и директорът на пожарната са в постоянна комуникация, следейки и координирайки действията за справяне с огнената стихия, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Разградско: Пожар в село Побит камък

Огнеборци продължават да се борят с пожар в землището на разградското село Побит камък, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. Сигналът за пожара е получен към 17:30 часа на телефон 112 и екипите на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" са реагирали незабавно.

Варна: Пожари затварят участъци от автомагистрала "Хемус"

Заради задимяване, предизвикано от пожар в района на село Слънчево, временно беше затворен за движение участък от автомагистрала "Хемус", съобщиха от полицията във Варна. Доброволци се включиха в гасенето, като се опитаха да ограничат разпространението на огъня. В квартал "Владиславово" също избухна пожар, който наложи намесата на осемнайсет военнослужещи и три единици техника от Военноморска база – Варна, за да подпомогнат пожарните служби в гасенето на огъня.

Русе: Пожар в гора край квартал "Средна кула"

В Русе огнеборци участваха в гасенето на пожар в гора, намираща се над квартал "Средна кула". На място бяха изпратени пет противопожарни автомобила с пожарникари, които се борят с огъня и се опитват да предотвратят неговото разпространение към жилищните райони.

Свиленградско: Гасене на пожари с хеликоптери

Ситуацията в Свиленградско остава тежка, като гасенето на пожара в района на село Дервиш могила се извършва и от въздуха с два хеликоптера. Заместник-министърът на земеделието Мирослав Маринов участва активно в гасенето и заяви, че горските стопанства разполагат със 126 пожарни автомобила за първа реакция.

Пожари на границата с Република Северна Македония

Пожарът, който гореше на границата между Република Северна Македония и България, в планината Огражден, се е прехвърлил и на българска територия. Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) изпрати автомобил за гасене от Сандански, както и служители от Струмяни, които се включиха в борбата с огъня.

Пловдивско: Военнослужещи подпомагат гасенето на пожарите

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов заяви, че ситуацията в момента е под контрол, благодарение на добрата координация между Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, областната управа, местната власт и военнослужещите. Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да участват в погасяването на големия пожар в района на селата Иван Вазово и Михилци, както и в град Хисаря.

Кюстендилско и Средна гора: Локализиране на пожарите

Локализиран беше пожарът в землището на село Преколница, община Кюстендил, на територията на Държавно ловно стопанство "Осогово". В Средна гора, доброволци, пожарникари, служители на Държавно горско стопанство и военнослужещи вече трети ден се борят с огъня, който също беше локализиран, съобщи директорът на пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари