Продадоха яхтата на руски олигарх за 40 милиона долара

0
Суперяхтата Alfa Nero намери нов собственик след дългогодишна сага
Суперяхтата Alfa Nero намери нов собственик след дългогодишна сага

Суперяхтата Alfa Nero намери нов собственик след дългогодишна сага

Суперяхтата "Alfa Nero", изоставена в Антигуа и Барбуда преди повече от две години, най-после има нов собственик, съобщава агенция "Блумбърг".

Луксозният плавателен съд с дължина 81 метра, оборудван с хеликоптерна площадка, беше продаден за 40 милиона долара миналата седмица. Новината беше потвърдена от Роналд Сандърс, посланик на Антигуа и Барбуда в Съединените американски щати, който отказа да разкрие името на купувача поради споразумение за конфиденциалност.

Продажбата на "Alfa Nero" бележи края на продължителната сага около този впечатляващ съд. Руският олигарх Андрей Гуриев, собственик на яхтата, я изостави в Антигуа през март 2022 година, след като беше санкциониран от Министерството на финансите на САЩ. Впоследствие технологичният милиардер Ерик Шмидт изрази интерес да я купи на търг, но се отказа поради правни усложнения.

През това време яхтата остана закотвена в пристанището на Антигуа. Новият собственик на "Alfa Nero" ще плати 40 милиона долара, което е значително по-малко от предишната оферта от 67,6 милиона долара, направена от бившия главен изпълнителен директор на "Гугъл", Ерик Шмидт, миналата година. Според Министерството на финансите на САЩ, санкционираният руски милиардер, който се занимава с производство на торове, Андрей Гуриев, е купил яхтата през 2014 година за 120 милиона долара, твърдение, което Гуриев отрича.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари