Приватизират бившата сладкарница "Бор" в квартал "Селеметя"

0
Инвеститори ще наддават за 78 квадратни метра търговска площ в Русе
Инвеститори ще наддават за 78 квадратни метра търговска площ в Русе Снимка: Google Street View / Архив

Инвеститори ще наддават за 78 квадратни метра търговска площ в Русе

В квартал "Дружба II - Селеметя" на град Русе се подготвя приватизация на бивша сладкарница "Бор", съобщиха от общинската администрация. Решението за откриване на процедурата е взето от Общинския съвет на 27 юни 2024 година.

Обектът на приватизация е едноетажна сграда с търговско предназначение, разположена на улица "Кръстец" номер 81. Имотът е с идентификатор 63427.4.1713.2 по кадастралната карта на Русе и има застроена площ от 78 квадратни метра.

Сградата е включена в Годишния план за приватизация на общинска собственост за 2024 година, приет от местния парламент на 25 януари същата година. В изпълнение на това решение, общинската администрация е предприела необходимите стъпки за подготовка на приватизационната процедура.

Комисията по приватизация и следприватизационен контрол (КПСК) е разгледала и одобрила изготвените от лицензиран оценител приватизационна оценка и информационен меморандум за имота. Въз основа на тези документи, комисията предлага продажбата да се осъществи чрез публичен търг с явно наддаване.

На свое заседание на 15 август 2024 година, КПСК е одобрила тръжната документация за продажбата на общинския имот. Определени са следните параметри на търга:

  • Началната тръжна цена е фиксирана на 58 800 лева.
  • Стъпката за наддаване е определена на 5 000 лева.
  • Депозитът за участие в търга е 5 000 лева.

Приватизацията ще се осъществи по реда на Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Очаква се процедурата да привлече интереса на потенциални инвеститори, които биха могли да развият търговския потенциал на обекта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари