Присъдата на Доналд Тръмп ще стане ясна след изборите

0
Съдия от Върховния съд на Ню Йорк отлага произнасянето на присъдата срещу Тръмп, за да избегне политически обвинения
Съдия от Върховния съд на Ню Йорк отлага произнасянето на присъдата срещу Тръмп, за да избегне политически обвинения Снимка: Доналд Тръмп / Facebook

Съдия от Върховния съд на Ню Йорк отлага произнасянето на присъдата срещу Тръмп, за да избегне политически обвинения

Съдията от Върховния съд на Ню Йорк Хуан Мърчан взе решение да отложи произнасянето на присъдата срещу бившия президент на Съединените щати Доналд Тръмп по делото за предполагаеми тайни плащания към порно звездата Сторми Даниелс. Мърчан заяви, че този ход е предприет, за да се избегнат каквито и да е обвинения, че съдебният процес се опитва да повлияе на предстоящите президентски избори, в които Тръмп е кандидат.

Делото срещу Тръмп включва 34 обвинения за фалшифициране на търговска и бизнес документация от първа степен. Обвиненията се отнасят до плащания, направени към Даниелс, за да се запази мълчанието ѝ относно предполагаемите им интимни срещи. Присъдата първоначално трябваше да бъде произнесена на 18 септември, но адвокатите на Тръмп настояха за нейното отлагане, като аргументираха, че това би могло да повлияе на вече започналото предсрочно гласуване за изборите, информира БНР.

Съдия Мърчан се съгласи с тези аргументи и подчерта, че всяко правно оспорване на присъдата трябва да бъде решено, преди тя да бъде официално обявена. Макар че фалшифицирането на бизнес документация може да доведе до затвор до четири години, по-често за такива престъпления се налагат глоби или пробация.

Въпреки съдебното дело, Тръмп остава ключова фигура в предстоящите президентски избори. Ако той спечели надпреварата за Белия дом, има вероятност да използва правомощията си, за да повлияе на други федерални дела срещу него, включително обвиненията за намеса в изборите. Важно е да се отбележи обаче, че дори ако спечели изборите, той няма да може да прекрати щатските дела срещу него в Ню Йорк и Джорджия, където се водят допълнителни разследвания за намеса в изборите.

Делото срещу Тръмп и решението за отлагане на присъдата предизвикват сериозен обществен и политически интерес, особено предвид факта, че Тръмп продължава да бъде сред водещите кандидати за президент. Това добавя още една комплексна динамика в надпреварата за Белия дом, където юридическите проблеми на бившия президент играят важна роля.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари