Примабалерината на Русенската опера празнува рожден ден

0
Станислава Караджова - Пенчева получава поздрави от колеги и почитатели
Станислава Караджова - Пенчева получава поздрави от колеги и почитатели Снимка: Държавна Опера - Русе / State Opera - Rousse

Станислава Караджова - Пенчева получава поздрави от колеги и почитатели

Примабалерината на Държавна опера - Русе, Станислава Караджова - Пенчева, чества своя рожден ден днес, съобщи официалната страница на културната институция в социалните мрежи. Танцьорката, която е родом от Варна, е покорила не само русенската, но и световните сцени със своята грация и чувствителност.

Станислава започва своя път в балета още на четиригодишна възраст, когато се влюбва в този изящен вид изкуство. През годините тя се утвърждава като харизматичен артист на сцената, докато в ежедневието си остава приземена личност.

В репертоара на Караджова-Пенчева се открояват редица забележителни роли в балетните спектакли на Русенската опера. Сред тях са Китри от "Дон Кихот", Клара от "Лешникотрошачката", Феята Люляк от "Спящата красавица", Снежанка от "Снежанка и седемте джуджета", Никия и Гамзати от "Баядерка", както и Одета и Одилия от "Лебедово езеро". Наскоро публиката имаше възможността да се наслади на нейното изпълнение в ролята на Мария от "Козият рог".

Талантът на примабалерината е оценен не само в България, но и в чужбина. По време на турнетата с балетната трупа на Държавна опера - Русе, Станислава е аплодирана радушно в Италия, Испания, Белгия, Латвия, Литва и Франция.

От операта пожелават на Станислава Караджова - Пенчева да продължи да танцува все така вдъхновено и чувствено на сцената, радвайки почитателите на балетното изкуство с нови превъплъщения. Изразяват надежда аплодисментите на публиката никога да не стихват за нея, а любовта и радостта да бъдат неизменни спътници в живота ѝ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари