Президентът открива форум на местните власти

0
Държавният глава участва в дискусия за бъдещето на местното самоуправление
Държавният глава участва в дискусия за бъдещето на местното самоуправление Снимка: БГНЕС / Архив

Държавният глава участва в дискусия за бъдещето на местното самоуправление

Държавният глава Румен Радев ще вземе участие в откриващата пленарна сесия на Годишната среща на местните власти, която ще се проведе под мотото "Европа по-близо". Събитието ще стартира на 13 октомври 2024 година от 16:00 часа в зала "Перуника" на курортния комплекс "Албена".

Форумът ще събере близо 600 представители на общини, гости от централната власт, Европейския парламент и партньорски организации. Очаква се дискусиите да се фокусират върху ролята на българските общини в контекста на общоевропейските предизвикателства и бъдещите приоритети на Европейския съюз.

В рамките на срещата ще бъдат обсъдени редица ключови теми, свързани с настоящите и бъдещите общински, национални и европейски приоритети. Специално внимание ще бъде отделено на въпросите, касаещи инвестициите, иновациите и гражданското участие в местното самоуправление.

Годишната среща на местните власти се провежда в момент, когато европейските институции навлизат в нов мандат. Това предоставя възможност за преоценка на досегашните политики и формулиране на нови стратегии за развитие на общините в България и тяхното място в европейската общност.

Участието на президента Радев в откриващата сесия подчертава значимостта на събитието и важността на диалога между различните нива на управление - от местно до европейско. Очаква се държавният глава да сподели своята визия за ролята на местните власти в развитието на страната и интеграцията ѝ в европейските процеси.

Форумът в "Албена" ще бъде платформа за обмен на идеи и добри практики между представителите на местните власти, което може да доведе до формулиране на нови подходи за решаване на общинските проблеми и подобряване на живота на гражданите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари