Президентът обяви кога ще са консултациите с парламентарните групи

0
Партиите в 50-ото НС не успяха да съставят редовно правителство
Партиите в 50-ото НС не успяха да съставят редовно правителство Видео: NOVA

Партиите в 50-ото НС не успяха да съставят редовно правителство

Президентът Румен Радев обяви, че утре в 17:00 часа ще се проведе среща с парламентарните групи за обсъждане на следващото служебно правителство. В изявление пред журналисти той подчерта, че продължава разговорите с потенциалните кандидати за поста на служебния премиер, но все още не е назовал конкретна дата за предстоящите парламентарни избори.

„Всички преживяваме вторичните трусове от злополучните промени на Конституцията, които имат по-разрушителен ефект от процеса на тяхното приемане. Това, че тези промени се връщат като бумеранг върху техните създатели - не е най-големият проблем. Проблемът е, че те вече ерозират устоите на парламентаризма и редица важни институции - Народното събрание, БНБ, Сметната палата и Омбудсамана“, подчерта Радев.

Президентът добави, че след последните събития е ясно, че професионализмът не може повече да бъде водещ критерий при назначаването на ръководството на тези важни институции. „Всяка партия вече ще търси удобен и лоялен към нея човек, в когото ще вижда бъдещия евентуален служебен премиер“, изтъкна той.

На въпрос кого ще назначи за служебен премиер, президентът заяви, че „в момента водя разговори с тези хора. Някои от тях са дори извън страната. Трябва да се отнесем изключително сериозно към всяка една опция, защото те станаха изключително малко. Това е важен въпрос“.

Президентът също така обяви, че утре в 17:00 часа ще свика парламентарните групи за консултации относно назначаването на служебно правителство. „Когато назнача служебното правителство, веднага ще обявя и датата за изборите“, категоричен беше Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари