Претърсват автомобила от катастрофата, при която загинаха Деница и Батуан

3
Обвиняеми за смъртта на двамата младежи са водачката на автомобила и шофьорът на камиона
Обвиняеми за смъртта на двамата младежи са водачката на автомобила и шофьорът на камиона Видео: Кис 13

Обвиняеми за смъртта на двамата младежи са водачката на автомобила и шофьорът на камиона

Поредното заседание по делото за тежката катастрофа край Русе, при която загинаха двама младежи от Сливо поле, бе проведено в Окръжния съд в Русе. Трагичният инцидент, станал на 28 януари 2020 година в района на "Сръбчето" по пътя Русе - Силистра, остави незаличима следа в сърцата на близките на загиналите и на цялото общество.

Трагедията

На 28 януари 2020 година тежкотоварен автомобил с разградска регистрация е пътувал от Русе към Мартен, когато в него се е ударил лек автомобил "Алфа Ромео", движещ се в лявата лента. В автомобила са пътували петима души, сред които 18-годишният Батуан и 17-годишната Деница, които загиват на място. Другите две непълнолетни момичета на 15 и 17 години, както и 28-годишната шофьорка на автомобила, С.Г., са тежко ранени и откарани в болница.

Причините за катастрофата

Разследването показва, че причината за катастрофата е високата скорост на автомобила, който е бил управляван с 140 км/ч при разрешени 90. Шофьорът на леката кола е забелязал завиващия тежкотоварен автомобил прекалено късно и в опит да избегне сблъсъка, автомобилът се преобръща и пада в канавката.

Жертвите и техните съдби

Батуан и Деница, жертви на фаталната катастрофа, са били ученици в Професионалната гимназия по икономика в град Русе. Батуан е бил абитуриент и е планирал да продължи образованието си като студент. Деница е била в 11 клас и това е било първото й качване в автомобила на С.Г. Трагедията дълбоко е засегнала град Сливо поле, където е обявен тридневен траур в памет на загиналите младежи.

Разследване и съдебен процес

Обвиняеми за смъртта на двамата младежи са водачката на автомобила С.Г. и шофьорът на камиона. На последното заседание в Окръжния съд в Русе бе взето решение да се претърси автомобилът, за да се намери картата памет от видеорегистратора и да се изследва нейното съдържание. Целта е да се установи точния ход на събитията и да се предоставят нови доказателства по делото.

Свидетелски показания и нови доказателства

Приятели на загиналия Батуан споделят, че той многократно е правил забележка на за високата скорост, с която тя обикновено управлява автомобила. Това също е било отбелязано в разследването и ще бъде разгледано като важен аспект в процеса. Следващото заседание е насрочено за 18 септември, когато се очаква да бъдат представени нови доказателства и свидетелски показания.

Трагичният инцидент край Русе от 28 януари 2020 година оставя много въпроси и болка. Семействата на загиналите младежи продължават да търсят справедливост и отговори. Съдебният процес е ключов момент за разкриването на истината и за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще. Общността в Сливо поле и цяла България следят със затаен дъх развитието на делото, надявайки се на справедливо решение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 37
    7
    Па Па
    Тоя адВукат в кавички Мамин Колю - Ивчо, къде пиян, къде насмъркан ще дава интервю.... Преди защитаваше Убиеца от Лясковец, сега пак се е прилепил към някаква Уж благородна кауза, която е негово лице е единствено в Парично измерение.... А когато оправдаят момичето, ще излезе ли пак да се извини?! Надали, за това трябва достойнство.... или топки..., а той не притежава и двете.... Най добре за благото на адвокатската професия да си скъса дипломата!
  • 60
    6
    Моллов
    Абе компетентни идиоти, вие не виждате ли как започва ретортажа на кис13 ??? Репортажа започва с това, че разградския търбух - шофьора на тира е завил рязко на ляво за да направи обратен завой, когато е бил на 20-30 метра от алфата на момичето, буквално е преградил лявата лента, по която се е движела. Тя не е могла да направи нищо, това е мал шанс. Дори и с 50 да е карала е нямало как да спре. Трябвало е да кара с 40км. Вие не виждате ли, че и колата зад нея не е успяла да направи нищо, защото и тя се е блъснала?? Престанете да плюете момичето, защото то не е виновно. Виновен е шофьора на тира, който освен всичко е бил без мигач и без никакви светлини. Този е причинил смъртта на децата!
  • -50
    5
    Джимито
    Жалко за децата,колкото до делото-то е с предизвестен край,помакинята е комунистическа снаха и се наливат крадени пари да оттърве кожата.Нова експертиза ще докаже ,че е карала с 40 км .ч ,психично болна е и не носи отговорност.
  • -52
    4
    Несправедливост
    До кога Големански ще пречи на делото, време е мършата Сезен да лежи в затвора, а не да си живее живота!!!!
  • -16
    3
    Гост
    Оттогава до днес колко невинни загинаха заради такива примати. А приматите се умножиха. Едвам говорят български
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари