Престрелка с картела в Мексико отне 19 живота

0
Насилието в региона продължава да ескалира
Насилието в региона продължава да ескалира Снимка: БГНЕС / ЕРА

Насилието в региона продължава да ескалира

Деветнадесет предполагаеми членове на престъпна група загинаха при мащабна престрелка в мексиканския щат Синалоа, съобщава министерството на отбраната на страната. Инцидентът е поредното звено от верига насилие, разтърсваща региона през последните месеци.

Сблъсък с военните части

Въоръжен сблъсък между силите на реда и престъпна група е възникнал на 11 километра от град Кулиакан, административен център на щата Синалоа. Според официалното съобщение на министерството на отбраната, над 30 въоръжени лица са открили огън по военни части. При последвалата престрелка част от нападателите са успели да се измъкнат от местопроизшествието.

Арест на картелен лидер

В хода на операцията силите на реда са задържали местен лидер на картела Синалоа, идентифициран като Едуин Антонио. Той е свързан с фракцията, ръководена от Исмаел Замбада, известен като "Ел Майо".

Иззето въоръжение

При акцията са конфискувани:

  • 7 превозни средства
  • близо 30 огнестрелни оръжия
  • картечници
  • боеприпаси
  • военни жилетки
  • защитни каски

Ескалация на насилието

Насилието в щата се изостри след ареста на Замбада през юли 2024 година. След задържането му в Съединените щати, близо до град Ел Пасо, щата Тексас, напрежението в региона нараства значително. По официални данни, от началото на септември са регистрирани около 200 убити и над 300 изчезнали лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари