Премиерът награди българските шампиони от Париж

0
Церемонията с олимпийците и паралимпийците се проведе в Министерски съвет
Церемонията с олимпийците и паралимпийците се проведе в Министерски съвет Снимка: Министерски съвет

Церемонията с олимпийците и паралимпийците се проведе в Министерски съвет

Премиерът Димитър Главчев връчи отличия на българските олимпийци и паралимпийци за техните постижения на Олимпийските и Паралимпийските игри в Париж. Спортистите, техните треньори и ръководителите на спортните федерации бяха почетени на церемония в Министерския съвет, на която присъства и министърът на младежта и спорта Георги Глушков.

Министър-председателят изрази своята гордост от успехите на българските атлети: „Всички вие сте герои за България. Вашето представяне ни изпълни с гордост. Всеки, който е имал досег до спорта, разбира колко труд и усилия стоят зад вашите успехи. Благодарение на вас българското знаме се развя на най-високите места, а ние слушахме българския химн.“ Главчев подчерта, че въпреки предоставените средства за спорт, държавата остава длъжник към сектора, защото постигнатите резултати са много повече, отколкото инвестициите, които се правят.

Министър Георги Глушков също благодари на спортистите за упоритостта и високите резултати: „Вашите постижения не биха били възможни без подкрепата на треньорите и ръководителите ви. Вярвам, че имате потенциал да постигнете още по-високи резултати на следващите Олимпийски и Паралимпийски игри в Лос Анджелис. България има нужда от своите шампиони.“ Той допълни, че министерството ще продължи да осигурява по-добри условия за развитие на спорта и обяви, че премиите за медалистите от европейски и световни първенства ще бъдат изравнени за олимпийските и паралимпийските спортове.

На двата престижни спортни форума българските атлети завоюваха общо осем медала: злато за Карлос Насар (вдигане на тежести), Семен Новиков (борба класически стил), Магомед Рамазанов (борба свободен стил) и Ружди Ружди (тласкане на гюле, категория F55), сребро за Боряна Калейн (художествена гимнастика) и бронзови отличия за Божидар Андреев (вдигане на тежести), Хавиер Диаз (бокс) и Кимия Ализаде (таекуондо).

Награди получиха не само медалистите, но и отличилите се спортисти като ансамбълът по художествена гимнастика (Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева), Стела Енева (мятане на диск, категория F55), Християн Стоянов (бягане 1500 м, категория Т46), сестрите Габриела и Стефани Стоеви (бадминтон), както и боксьорите Станимира Петрова, Светлана Станева и Рами Киуан, Валентина Георгиева (спортна гимнастика), Десислава Ангелова (гребане), Тихомир Иванов (лека атлетика) и Биляна Дудова (борба).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари