Преизбраха Любо Ганев за президент на волейболната федерация

0
Ганев обещава продължаване на реформите и търсене на нови партньорства
Ганев обещава продължаване на реформите и търсене на нови партньорства

Ганев обещава продължаване на реформите и търсене на нови партньорства

Любомир Ганев запазва лидерската си позиция в Българската федерация по волейбол.

Общото събрание на Българската федерация по волейбол (БФВ) се проведе с рекордно присъствие, като 115 от общо 134 членове на федерацията взеха участие в гласуването. Любомир Ганев беше преизбран единодушно за президент на БФВ за следващите четири години, без нито един глас против или въздържал се, съобщиха от Българската федерация по волейбол.

Изборът на нов Управителен съвет (УС) беше ключов момент в събранието. Петър Кънев получи най-много подкрепа с 105 гласа, следван от Ганев с 104 гласа. Останалите членове на УС включват Живко Желев, Станислав Николов, Илия Динков, Ивайло Константинов, Борислав Кьосев, Огнян Томов, Александър Попов, Деян Николов, Красимир Илиев, Сашо Йовков, Николай Иванов, Димо Тонев, Александър Иванов, Венислав Йонев и Милко Багдасаров.

Любомир Ганев сподели плановете за бъдещето на българския волейбол: "Чака ни доста работа. Трябва да подобрим това, което сме правили досега. Да развиваме спорта в детско-юношеското направление. Да акцентираме върху плажния и снежния волейбол. Да работим в администрирането на вътрешните първенства. Да подобрим още подготовката на националните отбори."

Ганев подчерта важността на единството в спорта: "Всички хора, които присъстваха тук, ги събира волейболът. Естествено, че сме се поучили от грешките, които сме направили. Промените започнахме да прави преди повече от месец."

Президентът на БФВ изрази готовност за сътрудничество с всички заинтересовани страни: "Продължаваме да търсим партньори от всякакво естество. Средствата, които имаме, са много по-малко, отколкото са ни нужни. Но ние продължаваме да работим и да се справяме. За мен всички врати на министерства и институции са отворени."

Ганев отбеляза, че според устава на федерацията, той няма да може да се кандидатира за нов мандат след четири години.

Важни предстоящи събития включват турнир от Лигата на нациите за мъже в Бургас през юни следващата година, за който Международната федерация по волейбол (FIVB) вече е направила инспекция на залата.

Относно треньорския състав на националните отбори, Ганев заяви: "Решение за треньор на женския национален отбор ще се вземе от УС. Договорът на Лоренцо Мичели изтече. Всеки от новите членове ще може да предлага кандидатури и тогава ще се вземе решение кой да бъде новият наставник."

В заключение, Любомир Ганев изрази оптимизъм за бъдещето: "Пожелавам успех на новия Управителен съвет. Нека да работим заедно за просперитета на българския волейбол."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари