Представят уникален фотоалбум за военноморските сили на Дунав

0
Авторите Йовчо Стоянов и Румен Кузов представят неиздавани досега снимки и документи от семейни архиви
Авторите Йовчо Стоянов и Румен Кузов представят неиздавани досега снимки и документи от семейни архиви Снимка: Dunavmost

Авторите Йовчо Стоянов и Румен Кузов представят неиздавани досега снимки и документи от семейни архиви

В Историческия музей - Русе ще бъде представено изданието „Българските военноморски сили на Дунав“ – фотоалбум, събран от семейни архиви. Автори на книгата са Йовчо Стоянов и Румен Кузов. Събитието ще се проведе на 1 август 2024 година от 18:00 часа в зала „Княз Александър I” и е организирано със съдействието на Областния управител на Област Русе.

Книгата съдържа богатство от снимки и документи, събрани от семейните архиви на офицери и матроси, служили във Военноморските сили на река Дунав, както и техни наследници. Освен това, са използвани и три фотографии от музейната сбирка на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Русе. Целта на изданието е да представи непознати фотографии и спомени в публичното пространство, които да станат основа за последващи проучвания, анализи и дебати относно Военноморските сили на Дунав.

Авторите изразяват своята благодарност за оказаното съдействие от Илиян Илиев, Дитер Хес, Петър Найденов, Росен Кожухаров, Крум Гочков, Венцислав Беджев, Венелин Дуницов, Валентин Гагашев, Валентин Златев, Пламен Петров и Борислав Кирилов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари