Председателят на украинския парламент поздрави Рая Назарян

0
Той е първият който поздрави новия председател на българското НС
Той е първият който поздрави новия председател на българското НС Снимка: Пресцентър на Народното събрание

Той е първият който поздрави новия председател на българското НС

Председателят на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук поздрави Рая Назарян по повод избирането ѝ за председател на 50-ото Народно събрание и изрази надежда отличното сътрудничество между парламентите на двете страни да продължи да се развива и задълбочава, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание, предаде БТА.

Председателят на украинския парламент е първият председател на парламент на друга държава, който поздрави лично новия председател на Народното събрание, се посочва в прессъобщението.

Във видеоконферентния разговор Руслан Стефанчук отбеляза признателността на украинския народ за непоколебимата подкрепа на България не само за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна, но и за интеграцията на страната в Европейския съюз. Ценим високо всичко, което българският парламент направи за Украйна, добави той, цитиран от пресцентъра на българския парламент.

Ние подкрепяме Украйна в нейната справедлива кауза да отстоява правото си да избира своите собствени гаранции за сигурност и път на развитие, подчерта председателят на Народното събрание Рая Назарян. Тя посочи, че България е сред най-силните и активни поддръжници на евроатлантическата интеграция на Украйна. Очакваме с нетърпение първата Междуправителствена конференция с Украйна, която ще се проведе през следващата седмица и ще постави началото на преговорите за присъединяване към ЕС, отбеляза председателят на парламента.

Рая Назарян изрази готовността на българските парламентаристи да споделят своя опит от процеса на европейска интеграция и поздрави Украйна за значителния напредък в изпълнението на ключови реформи - впечатляващо постижение на фона на продължаващата пълномащабна военна агресия на Русия, се посочва още в прессъобщението.

Вчера, 20 юни, Рая Назарян (ГЕРБ-СДС) беше избрана за председател на 50-ото Народно събрание. Тя събра 131 гласа "за", 66 "против" и 39 "въздържал се". Избирането на Назарян подкрепиха 68 депутати от ГЕРБ-СДС, 47 от ДПС, и 16 от "Има такъв народ". Това стана на втория ден от първото заседание на новия парламент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    до 2 и 4
    Познавам ви толкова, колкото вие Рая Назарян, но само по начина по който оценявате непознат за вас човек, мога да кажа за вас, че не ставате и за чеп за зеле!
  • 4
    4
    Stoian
    Тази пикла,нито е с опит,нито е компетентна,нито е знаеща,явно е държанка,на някой от противните мутри на Герб,и тя ще започне с армейски номера,кражби кльжи,измами
  • 1
    3
    друго е викаш
    Ил. Цонев да бяха избрали, направо щеше да е ток и жица!
  • 2
    2
    Ил. Цонев
    Назначаването на тази, на най високата длъжност в държавата ни,иде да покаже,че и една крава да вържат пред централата на герб и тя може да заеме някой висш пост в управлението ни.
  • 8
    1
    През уя ми е!
    Стефан_чук, Стефан-тряс – Окрайна вече я няма! Остават само украинските спинозни курви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари