Председателят на Окръжен съд – Русе беше официален гост на годишнината на ИАБЧ

0
Съдебната власт подкрепя българите в чужбина
Съдебната власт подкрепя българите в чужбина Снимка: Окръжен съд – Русе

Съдебната власт подкрепя българите в чужбина

Председателят на Окръжен съд - Русе, Николинка Чокоева, беше сред официалните гости на тържеството по случай 30-годишнината на Изпълнителната агенция за българите в чужбина (ИАБЧ). Събитието, включващо премиерата на филма "Сърцето на другата България", се проведе в Централния военен клуб в столицата София.

Вечерта започна с емоционално изпълнение на песента "Облаче ле бяло" от Биляна Митева, последвано от прожекцията на 30-минутния документален филм на Милена Милотинова. Лентата разкрива душевността на българските общности зад граница и тяхната връзка с родината.

В своето обръщение съдия Чокоева изрази признателност към изпълнителния директор на ИАБЧ, Райна Манджукова, подчертавайки значимата роля на агенцията за подкрепата и развитието на българите по света през изминалите три десетилетия. Като жест на уважение, председателят на Окръжен съд - Русе връчи поздравителен адрес и специален дар - почетен плакет с фрагмент от витраж на Темида, който украсява Мраморната зала на съдебната палата в Русе.

През март 2024 година ИАБЧ и Окръжен съд - Русе организираха съвместно Международен конкурс за детска рисунка на тема "Светлина в душата". Инициативата привлече участници не само от България, но и от българските общности в САЩ, Австрия, Чехия, Украйна и Франция. Отличените творби намериха своето място във входа към "Синята стая" в Съдебната палата в град Русе, превръщайки го в топло и гостоприемно пространство, изпълнено с цветове и позитивна енергия. Партньорството между двете институции продължава с подготовката на календар за 2025 година, който ще включва подбрани картини от международния конкурс.

Събитието във Военния клуб събра представители на държавни институции, бивши и настоящи служители на Агенцията, народни представители, партньори, медии и приятели на ИАБЧ, демонстрирайки широката подкрепа за мисията на организацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари