Преди 15 септември: Пуснаха патриотична тетрадка за 10 лева

0
Цените на раниците и учебните материали се покачват въпреки спада на инфлацията
Цените на раниците и учебните материали се покачват въпреки спада на инфлацията Снимка: БГНЕС

Цените на раниците и учебните материали се покачват въпреки спада на инфлацията

Лятната ваканция постепенно се изнизва, а първият учебен ден вече наднича зад ъгъла. Въпреки че остава около три седмици до завръщането на учениците в класните стаи, тези дни ще преминат неусетно. Подготовката за новата учебна година вече е в ход, както показа проверка на БГНЕС в столични книжарници и магазини за детски облекла.

За съжаление, този път родителите са изправени пред значително по-високи разходи в сравнение с миналата година. Въпреки че инфлацията напоследък бележи леко затишие, цените на основните стоки, необходими за училището, остават високи или дори леко се покачват.

Например, за да осигурите на детето си удобна и здрава раница, трябва да отделите поне 80 лева. Същата минимална цена е и за чифт качествени маратонки. На този фон, разходите за химикалки, моливи, бои и други учебни пособия изглеждат по-малко значими, но те също натоварват бюджета.

Особено впечатление правят цените на тетрадките. Ако искате да закупите патриотична тетрадка, украсена с ликовете на видни български писатели или герои, ще трябва да приготвите 10 лева на бройка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари