Предадоха на съд зъболекар за измами на пациенти

5
Стоматологът е присвоил близо 35 хиляди лева
Стоматологът е присвоил близо 35 хиляди лева

Стоматологът е присвоил близо 35 хиляди лева

Софийска районна прокуратура изправи пред съда зъболекар за измами с протези и зъбни конструкции.

Софийска районна прокуратура изправи пред съда зъболекаря Й.П. по обвинения за извършени измами и присвояване на парични средства, предназначени за изработка на зъбни корони и други зъбни протези. Според обвинението, измамите са се осъществявали в периода от месец ноември 2018 година до февруари 2021 година в град София.

Зъболекарят е обвинен, че е подвел пациенти, като е обещал изработка и поставяне на зъбни конструкции от висококачествени материали като цирконий и керамика. Вместо това, той поставил на пациентите конструкции от по-евтини материали. През този период, Й.П.. е поддържал заблуждението, че ще изпълни поръчките с обещаното качество, като по този начин измамил различни лица.

Освен това, зъболекарят е обвинен и за присвояване на средства в периода от юни 2019 година до 31 август 2020 година. Според обвинението, той е присвоил средства от различни физически и юридически лица, които са му били дадени по устни договорки за изработка на зъбни конструкции от цирконий, зъбни корони, мостове, шини и протези. Общата стойност на присвоените средства е 34 694,61 лева.

В хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства за виновността на обвиняемия. Затова Софийска районна прокуратура е внесла делото в Софийски районен съд, Наказателно отделение, с обвинителен акт. Зъболекарят е обвинен за престъпления по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс (НК) и чл. 206, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 1 НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари