Пребиха общински служител в София докато репатрира автомобил

0
Младеж и майка му нападнаха общински работник
Младеж и майка му нападнаха общински работник Видео: NOVA

Младеж и майка му нападнаха общински работник

В Софийския квартал "Люлин" бе регистриран сериозен инцидент, при който общински служител бе нападнат и пребит от непълнолетен младеж и неговата майка. Служителят на Столична община (СО) бил изпратен да репатрира автомобил, който е излязъл от движение и няма годишен технически преглед (ГТП) от 2019 година. На място той бил посрещнат от агресия и физическо насилие.

Според потърпевшия, жена, твърдяща, че е собственик на автомобила, заплашила служителя и неговите колеги, след което младежът, син на жената, го нападнал. Пострадалият разказва: „Когато отидохме да вдигнем автомобила, дойде една жена, която каза, че е собственик, заплаши колегата ми, че ще го бие, напсува го няколко пъти. След това заплаши и другите колеги от паяка. Казах им да спрат репатрирането и колегата да се обади в 9-о Районно. След 10-тина минути дойде синът на тази госпожа и попита защо искаме да вдигнем колата”.

Инцидентът ескалирал, когато младежът нанесъл удар на служителя в слепоочието, след което между тях се завързала схватка. Жената и друга присъстваща на мястото жена се намесили, хващайки потърпевшия за кръста и опитвайки се да го задърпат. В резултат на сблъсъка, общинският служител паднал на земята, а след това младежът го ударил отново, избивайки му зъби.

Служителят описва инцидента като един от няколко случая на агресия от страна на собствениците на автомобила. Полицията пристигнала на мястото около 25 минути след обаждането, въпреки че според съобщенията на МВР, патрулната кола била на място след 10 минути. „Казваха, че ще ни убият, че ще ни унищожат”, допълва мъжът.

Кметът на район "Люлин" инж. Георги Тодоров изрази загриженост относно зачестилите случаи на насилие над общински служители. „Сега колегата е със средна телесна повреда. Настоявам полицията и прокуратурата да си свършат работата”, заяви Тодоров в интервю за „Здравей, България”.

Автомобилът, който няма ГТП от 2019 година, е бил преместен от собствениците си, въпреки заповедта за премахването му. Служителите на СО настояват за адекватна реакция от страна на властите, за да се предотвратят подобни инциденти в бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Обикновенчовек
    Това е бракувана кола, а не паркирана. Някой не внимава
  • 1
    2
    запознат
    Левски не плаща!
  • -2
    1
    Недообмислено...
    Собственикът се появява и пак му вдигат колата! Не може ли да плати на място! Защо трябва да обикаля града и да си търси колата? Съжалявам пребития, но има пак нещо сбъркано в наредбите. Пък и къде да паркират шофьорите?!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари