Пребиха млад мъж в село Просена

0
Четирима мъже са задържани за разпит след жестокото нападение
Четирима мъже са задържани за разпит след жестокото нападение Снимка: Асен Игнатов / Архив

Четирима мъже са задържани за разпит след жестокото нападение

На 19 септември 2024 година, малко след 22:30 часа, в Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) - Русе постъпва сигнал чрез Единния европейски номер 112 за сериозен инцидент в село Просена. Полицейски екип е незабавно изпратен на мястото на произшествието, където заварва ситуация, изискваща спешна намеса.

При пристигането си на адреса, служителите на реда установяват присъствието на екип на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП), който оказва помощ на млад мъж, пострадал при сбиване. На място са открити още четирима мъже от селото, чиято роля в инцидента предстои да бъде изяснена.

Пострадалият е идентифициран като 23-годишен жител на село Просена. Поради тежестта на нараняванията му, той е транспортиран и настанен в интензивното отделение на университетската болница "Канев" в Русе. Медицинският екип констатира сериозни фрактури в областта на черепа и носа на младежа.

В хода на първоначалното разследване е установена самоличността на останалите участници в инцидента - мъже на възраст 18, 23, 25 и 26 години. По време на разпитите един от тях предава на полицейските служители чантичка, която, според неговите обяснения, е свалил от врата на пострадалия, за да улесни оказването на медицинска помощ. При проверка на съдържанието ѝ, полицаите откриват топче суха тревна маса със специфичен мирис, наподобяващ този на марихуана.

Четиримата мъже са отведени в полицейското управление за по-нататъшно изясняване на обстоятелствата и документиране на случая. В резултат на инцидента, по описа на Второ районно управление на МВР - Русе са образувани две производства:

  1. Бързо производство по член 354а, алинея 3 от Наказателния кодекс, свързано с откритото наркотично вещество.
  2. Досъдебно производство по член 129 от Наказателния кодекс, касаещо нанесената средна телесна повреда.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари