ПП-ДБ ще подкрепи ветото на президента над Закона за адвокатурата

1
Лена Бориславова призова за извънредно свикване на Народното събрание с цел коригиране на законодателството
Лена Бориславова призова за извънредно свикване на Народното събрание с цел коригиране на законодателството Снимка: Лена Бориславова / Facebook

Лена Бориславова призова за извънредно свикване на Народното събрание с цел коригиране на законодателството

Парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) обяви подкрепата си за ветото на президента върху промените в Закона за адвокатурата, фокусирайки се върху спорната част за особения представител. Депутатът от ПП-ДБ Лена Бориславова призова за извънредно свикване на Народното събрание с цел коригиране на законодателството.

Бориславова изрази позицията на коалицията пред медиите, подчертавайки, че 95% от съдържанието на приетия закон успешно адресира съществени проблеми както за адвокатската общност, така и за гражданите, ползващи правни услуги. Въпреки това, тя посочи, че останалите 5%, засягащи института на особения представител, не съответстват на европейските стандарти и законодателство.

"Заради тези 5%, които наистина не съответстват и позволяват да няма свободна конкуренция, ние ще подкрепим ветото на президента", заяви Бориславова.

Депутатът отправи призив към адвокатската колегия и обществеността да упражнят натиск върху останалите политически формации за свикване на извънредно заседание на парламента по време на ваканцията. Целта е в рамките на една седмица да се намери цялостно решение на проблема, съхранявайки позитивните 95% от закона и коригирайки спорните 5% относно особените представители.

Бориславова изрази увереност в съществуването на правно-техническа възможност за бързо разрешаване на въпроса: "Имаме правно-техническата възможност, имаме времето, нищо, че е кампания. Народното събрание може да работи и да реши този проблем до една седмица".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Учуден
    Учуден съм,че мустакатата сороспия ЕугЛена все още не е следствена за фалшифициране на подписи и съставяне на невярно съдържание в официални документи заедно с умствено изостаналият ДеБил-ПеПераст Кирчо Простото Путков.Дано съдебната система да си свърши работата относно тези криминално проявени плужеци и справедливостта да възтържествува!
  • 1
    1
    Sтанко
    Ленчето - гга стана циганка, гга й почерня и на нея гъзъ???
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари