ПП-ДБ се събира на национален съвет заради втория мандат

1
ПП-ДБ, като втора политическа сила в парламента, получава втория мандат за съставяне на кабинет
ПП-ДБ, като втора политическа сила в парламента, получава втория мандат за съставяне на кабинет Снимка: БТА

ПП-ДБ, като втора политическа сила в парламента, получава втория мандат за съставяне на кабинет

Коалицията "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) се събра на Национален съвет в столичен хотел, за да реши как да процедират след връчването на втория мандат от президента Румен Радев.

След неуспеха на ГЕРБ-СДС да формира правителство с премиер Росен Желязков, ПП-ДБ, като втора политическа сила в парламента, получава втория мандат за съставяне на кабинет. Заседанието на Националния съвет се провежда в критичен момент за коалицията, която трябва да вземе важни решения за бъдещето на страната.

Раздорите в ДПС пренареждат политическата сцена

Политическата картина в България претърпя значителни промени след раздорите в Движението за права и свободи (ДПС). Част от депутатите на ДПС бяха изключени, а друга част напуснаха доброволно, оставяйки парламентарната група на Движението с едва 23 от 47 депутати. Това отреди на ДПС четвъртото място в Народното събрание.

ПП-ДБ на второ място: възможности и предизвикателства

Със своите 39 народни представители, ПП-ДБ се озова на второ място в парламентарните групи, което им предоставя възможността да получат втория мандат от президента Румен Радев. На трето място се нареди политическата партия "Възраждане" с 38 депутати.

ПП-ДБ вече направиха заявки, че няма да се коалират с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Това значително усложнява задачата им да формират правителство, което да получи подкрепата на необходимия брой депутати в парламента.

Плановете на ПП-ДБ и изявленията на Атанас Атанасов

Съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов заяви в петък, че коалицията има план за действие, но подробностите за него не могат да бъдат оповестени публично към момента. Въпреки това, Атанасов увери, че коалицията е готова да поеме отговорността за съставянето на правителство и управлението на страната в този труден момент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    до 2
    Пич, отиди се прегледай, може и нищо да ти няма, ама все пак не стой на слънце и си пий хапчетата!😁😁😁
  • -3
    2
    Фък дъ РФ
    И на "Българин" вече ми се правят руските отпадъци в опит да прикрият гнусния си руски произход!
  • 2
    1
    Българин
    Тези отрепки реално не са и пета политическа сила в България.Ако не бяха далаверите с машинките и ала-балата с президента,ДеБил-ПеПеругите я щяха да имат 10 депутата,я не.Нямало да се коалират с ГЕРБ и ДПС,хахаха,а с кого бре ? Ще си накупите депутатчетата на Величие ли ? Както купихте мекерета като бесепаря Божанов и Руди Гела дето ви записа простотиите ли ? С КУРнелия ще сте си лика прилика,може пак да завъртите някоя далаверка с оръжия за УСрайна за пълнене на черните партийни каси!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари