ПП-ДБ: Предлагаме нестандартно решение за излизане от политическата криза

0
„Продължаваме Промяната – Демократична България” на среща при президента Румен Радев
„Продължаваме Промяната – Демократична България” на среща при президента Румен Радев Видео: NOVA

„Продължаваме Промяната – Демократична България” на среща при президента Румен Радев

От "Продължаваме Промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) се срещнаха с президента Румен Радев по тяхно искане, след като стана ясно, че те ще получат втория мандат за съставяне на правителство. Тази среща се провежда в контекста на динамичните политически процеси и множеството противоречия в страната. Президентът Румен Радев отбеляза, че сложната обстановка изисква диалог и навременни оперативни решения.

Кризите изискват нестандартни решения. И затова предлагаме нестандартно решение, което да ни помогне да излезем от настоящата политическа криза. В нейната същина е неуспялата борба с корупцията. Мястото на корумпираните политици не е в Народното събрание”, заяви Николай Денков, представител на ПП-ДБ.

ПП-ДБ представят пакет от антикорупционни закони

По време на срещата Николай Денков подчерта, че ПП-ДБ предлага пакет от закони и решения, които да помогнат за разчистването на политическата система от корумпирани лица. „Затова ни трябва известно време и затова сме дошли при вас с призив да обсъдим тази възможност”, настоя Денков.

Радев застава зад нуждата от подкрепа и мнозинство

Президентът Румен Радев изрази разбиране към исканията на коалицията и подчерта, че вторият мандат ги изненадал. Според него е необходимо да се изясни дали ПП-ДБ могат да съберат нужното мнозинство в парламента, тъй като те разполагат с 39 депутати, а идеите им изискват мнозинство и понякога квалифицирано мнозинство.

Очаквам да предприемете незабавни стъпки за изясняване на ситуацията около намирането на политическа подкрепа в рамките на 50-ото Народно събрание първо по съставянето на правителството. От вашите действия и реакцията на политическите сили ще взема решение кога да връча втория мандат”, каза държавният глава.

ПП-ДБ искат реална подкрепа за истински промени

Николай Денков заяви, че ПП-ДБ очакват реално приети закони и решения, които да показват, че има подкрепа за истински промени, и добави, че не искат да се занимават с подмяна. „Очакванията са ни през утрешния ден това, което предлагаме, да бъде изпратено до всички народни представители и след това да видим дали ще има подкрепа”, обяви Денков.

Президентът призовава за навременни действия

Президентът Радев заключи, че обществото очаква решителни действия от дълги години и подчерта, че в такива трудни ситуации на кризи трябва да се водим стриктно от закона и Конституцията. Той ще очаква навременни действия от ПП-ДБ, за да вземе решение и да не компрометира Конституцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Паметлив
    Управлението с мандата на ПП-ДБ бе най-доброто дясно и проевропейско, прозападно управление на България. Защо русофилистичните мърши скимтят в коментарника ?!
  • 2
    5
    Ами така де
    нестандартните имат нестандартни мисли и предложения.Нас, стандартните ни задължават да проявим търпимост и разбиране.Не сме съгласни.
  • 2
    4
    Как изкусно се въртят
    като гювендии.И си вярват завалийките.Слюнчат се за власт като мухи лайнарки.Ние обаче не сме късопаметни.Елате, пуделчета на батко да се разберем
  • 6
    3
    Точен
    До кога сега два месеца утре още два итъй ще мини годината .Ама заплатата ще върви нали без да се прави нещо .Видяхме какви закони измислехте като бяхте на власт нали само в полза за вас мошеници такива . Без заплата докато не се състави правителство е тогава на бързо ще се разцелувате .
  • 6
    2
    абе,
    нали щяхте да сте опозиция в тоя парламент, какво се усуквате пак да управлявате?!? Доволен съм поне, че затвърдихте убеждението ми, че сте патологични лъжци!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари