ПП-ДБ изпращат декларация със 7 основни пункта до партиите в НС

0
Декларацията цели приемане в рамките на три месеца
Декларацията цели приемане в рамките на три месеца Снимка: Минко Чернев / БТА

Декларацията цели приемане в рамките на три месеца

"Продължаваме промяната - Демократична България" заявиха, че днес ще изпратят декларацията си на останалите политически сили в парламента. Документът съдържа седем основни точки, по които ПП-ДБ иска да обединят депутатите в Народното събрание, с надеждата те да бъдат приети в рамките на три месеца.

Декларацията на ПП-ДБ съдържа следните ключови предложения:

  1. Реформа на съдебната система.
  2. Борба с корупцията.
  3. Подобряване на образованието.
  4. Здравна реформа.
  5. Подкрепа за малкия и среден бизнес.
  6. Енергийна независимост.
  7. Опазване на околната среда.

Искане за Отсрочка от Президента

Вчера от коалицията поискаха отсрочка от президента Румен Радев, преди той да им връчи мандат за съставяне на правителство. ПП-ДБ заявиха, че искат време, за да решат дали да предложат кабинет, след като стане ясно как ще реагират на предложението им другите политически формации.

Реакция на Политическите Партии

Реакциите на парламентарно представените политически сили към декларацията на ПП-ДБ са смесени:

  • ГЕРБ и ДПС категорично не одобряват идеята.
  • "Възраждане", БСП и ИТН са готови на обсъждане, макар и с уговорки и без предварителен ангажимент.

Позицията на Президента

Президентът Румен Радев не се ангажира, че ще се съобрази с молбата на ПП-ДБ за отсрочка след вчерашната среща. Президентът запазва правото си да вземе решение в зависимост от развитието на ситуацията и реакциите на политическите формации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Путин Хуйло
    Втора точка е много забавна: олицетворението на корупцията в България,пуделите контрабандисти,ще борят корупцията - с кого бре ??? С онова БКП милиционерче РазБойко Чашков,който плюска на една маса със контрабандистката фамилия ? Жалка корумпирана сган - айде обратно в кенефа от който изпълзяхте!
  • 1
    5
    Фък дъ УКР
    И аз имам стихотворение,днес ми го набиха отзад от централата на ДПС заедно с мазното сутрешно кафенце: *Кухата ПеПерастка кратуна, не спира джендъри да бленува, на ДеБил-ПеПеругата все друг му е виновен, и най вече Русия за кенефа му дървен и полусъборен.*
  • 3
    4
    ???
    Докато управляваха, що не го направиха...?
  • 0
    3
    ...
    Абе, ПеПеДеБе ! В тези предложения няма нищо за укронацистите. Няма ли нещо по гаражите на казармите ? Добричката свиня раздава, раздава, БТРи, ракети, боеприпаси, лиза, лиза чуждите гъзове и накрая пак безработен остана. Да ви напомня само.
  • -4
    2
    Фък дъ РФ
    *Кухата руска кратуна, не спира джендъри да сънува, на руснака все друг му е виновен, и най вече Запада за кенефа му дървен и полусъборен.*
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари