ПП - ДБ искат изслушване на енергийния министър заради "Булгартрансгаз"

0
Комисията по енергетика ще разгледа случая с разследването на евросредства
Комисията по енергетика ще разгледа случая с разследването на евросредства Снимка: БНТ

Комисията по енергетика ще разгледа случая с разследването на евросредства

ПП - ДБ внесе официално искане за изслушване на министъра на енергетиката Владимир Малинов във връзка с акцията на Европейската прокуратура в „Булгартрансгаз“. Депутатите настояват за провеждането на това изслушване на заседание на комисията по енергетика в Народното събрание, което ще се състои утре.

Основната причина за искането е липсата на официално изявление от страна на „Булгартрансгаз“ ЕАД, както и разнопосочните медийни публикации относно първопричината за действията на Европейската прокуратура. Според ПП - ДБ, е необходимо да се изясни дали разследването, което е свързано с евросредства, е фокусирано върху подземното газово хранилище „Чирен“ или е свързано с договора с турската компания „Боташ“.

Искането за изслушване е от особена важност, тъй като настоящият служебен министър на енергетиката – Владимир Малинов, е заемал длъжността изпълнителен директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД до назначаването си като министър. Именно поради тази причина, според ПП - ДБ, той би трябвало да разполага с най-пълната информация за причините и същността на процесуално-следствените действия, предприети от Европейската прокуратура.

Парламентарната комисия по енергетика ще разгледа тези въпроси, които са от ключово значение за осветляването на ситуацията и за осигуряване на прозрачност по отношение на използването на евросредства в „Булгартрансгаз“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ха сега де
    Европрокуратурата потвърди, че проверява "Чирен", а не БОТАШ Договорите за разширяването на Чирен не бяха ли по време на правителството на Кики ?!?😁😁😁 https://glasove.com/novini/izoblichiha-mvr-v-lazha-evroprokuraturata-potvardi-che-proveryava-chiren-a-ne-botash
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари