Позиция на финансовия министър относно изявление на Джевдет Чакъров

1
Нови политически страсти се разгоряха
Нови политически страсти се разгоряха Снимка: БГНЕС

Нови политически страсти се разгоряха

Политическите страсти в България отново се разгоряха след изказване на съпредседателя на ДПС, г-н Джевдет Чакъров, който обвини Министерството на финансите в задкулисни договорки с НАП и КОНПИ. Г-н Чакъров заяви, че е изпратил писмо до министъра на финансите с въпроси относно предполагаема организирана среща, която според него може да има политически мотиви.

Министър Людмила Петкова отрича обвиненията

Отговорът на Министерството на финансите не закъсня, като заместник-министър председателят и министър на финансите, Людмила Петкова, категорично отрече всички обвинения. В официално изявление тя заяви, че подобно писмо не е постъпвало в деловодството на министерството, и нарече твърденията на г-н Чакъров манипулативни и неверни. Според нея, тези твърдения уронват престижа не само на държавните институции, но и на Република България.

Недопустимо е политик и народен представител, положил клетва в Народното събрание „да спазва Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководи от интересите на народа“, да подкопава устоите на държавността и на правовата държава, създавайки невярна представа за мен и моите действия, както и за работата на две от най-сериозните и престижни държавни институции в страната“, заяви Петкова.

Политически последици и обществено доверие

Обвиненията от страна на г-н Чакъров и отговорът на министър Петкова предизвикаха остри реакции както в политическите кръгове, така и сред обществото. Възникнаха въпроси относно прозрачността и независимостта на държавните институции, както и възможните политически влияния върху тях.

Министър Петкова подчерта, че недоказаните твърдения на г-н Чакъров създават усещане за неспазване на законите и независимостта на институциите, което може да разклати доверието на гражданите в тях. Тя също така призова г-н Чакъров да не използва авторитета на България за постигане на лични политически цели, особено пред европейските и международните партньори на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Читател
    Разбираме,че интуицията на министър Петкова е на ниво,нещо което я подсеща да отговори на публиката така,че да се хареса на Д.Пеевски.Стана ясно и на най безразличните хора,че този субект е с много ръце и всичките те работят в най важните институции на държавата.Голямата зависимост на някои партии и техните лидери от лицето Пеевски,го правят непредсказуем в действията му.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари