Пожарникари спасиха от запалване къща в село Каран Върбовка

0
Пожар се е разгорял в близост до къщата, но огнеборците са го потушили навреме
Пожар се е разгорял в близост до къщата, но огнеборците са го потушили навреме

През изминалото денонощие екипите на пожарната служба в Русенска област са се отзовали на четири сигнала за пожари

Вчера, около 13:53 часа, екип на Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) – Две могили е бил изпратен на сигнал за пожар в къща в село Каран Върбовка. На място обаче се оказало, че къщата не е засегната, а огънят е обхванал сухи треви в дворното място, които горели в близост до постройката. Пожарникарите са успели да потушат пламъците, обхванали площ от около 300 квадратни метра, без да нанесат материални щети.

По-късно през деня, в късния следобед и вечерта, служители от Първа РСПБЗН са се отзовали на два сигнала за тлеещи дънери. Първият случай е бил в района на местността „9-ти километър“, близо до железопътната линия и главния път I-5, където са открити паднали дървета, вероятно запалени от предишен пожар. Огънят е потушен на площ от около 100 квадратни метра. Вторият случай е бил в района до паметника „Дянко Стефанов“, където между 20:00 и 21:25 часа огнеборците са потушили огъня, разпространил се на площ от около 20 квадратни метра.

През нощта екипите на Беленската пожарна са били извикани заради пожар в сухи треви в местност преди село Долна Студена, след моста на река Янтра. Пожарът, обхванал около 50 000 квадратни метра, е бил овладян между 22:30 и 00:05 часа, като не са нанесени щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари