Пожарникари премахнаха паднал клон на пътя Две могили - Широково

0
През последните два дни екипите на пожарната са реагирали на 12 сигнала
През последните два дни екипите на пожарната са реагирали на 12 сигнала

През последните два дни екипите на пожарната са реагирали на 12 сигнала

През последните два дни екипите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) са реагирали на общо 12 сигнала.

В събота, между 11:08 и 12:07 часа, пожарникарите от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) – Сливо поле са потушили пожар в царевично стърнище в село Ряхово, на изхода към село Бабово. Пожарът е обхванал площ от 5000 квадратни метра, но не са нанесени щети.

Същия ден екипите са се справили с още шест пожара, запалени в сухи треви и храсти, като няма нанесени материални загуби. Тези инциденти са възникнали в селата Каран Върбовка, Ботров, край гробищния парк в град Сливо поле, на входа към село Стърмен, както и в село Бръшлен, където огънят е навлязъл в стърнище на границата със Силистренска област.

Последният случай е регистриран по пътя от село Червен към село Кацелово.

По-късно, между 23:00 и 23:15 часа, екип от град Бяла е потушил запалени отпадъци в двор на къща в същия град, като и тук няма нанесени щети.

В неделя сутринта, пожарникари са оказали съдействие на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) за пренасяне на пациент в квартал „Хъшове“ в град Русе.

Също така са потушили два пожара в отпадъци – един в село Иваново, до железопътния прелез, и друг в село Тръстеник, до оградата на къща. И двата инцидента са овладени без нанесени щети.

Вечерта, в 21:29 часа, екипите са отстранили опасен клон от дърво, счупено и пречещо на движението по пътя между град Две могили и село Широково.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    ...
    Защо по дяволите трябва да се занимава пожарната служба с дейности, които за задължение на АПИ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари