Пожарникар се удави при наводнение в Италия

0
Метеоролозите предупреждават за продължаващи валежи до петък
Метеоролозите предупреждават за продължаващи валежи до петък Снимка: АП / БТА

Метеоролозите предупреждават за продължаващи валежи до петък

Трагичен инцидент в южната италианска област Пулия взе живота на 59-годишен пожарникар, след като автомобилът му беше отнесен от придошли води вследствие на обилните дъждове, съобщиха властите. Огнеборецът се е удавил близо до град Сан Северо, докато се опитвал да помогне на шофьори, които са били блокирани от наводненията.

Екстремни метеорологични условия в Италия

Пулия не е единствената засегната област от бурите. Тежки валежи обхванаха и други региони на Италия, като Тоскана и Емилия-Романя, където няколко реки преляха и предизвикаха значителни наводнения. В много населени места противопожарните служби са се отзовали на множество сигнали за помощ, свързани с наводнения.

Последствията от бурите в Европа

Бурите, които през последните дни засегнаха части от Средна и Източна Европа, вчера достигнаха и територията на Италия, причинявайки внезапни наводнения и тежки условия. Метеоролозите прогнозират, че бурите и поройните дъждове ще продължат поне до петък, задържайки страната под обсада от екстремни метеорологични условия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари