Пожари на две къщи в русенско

0
Възрастен мъж се спаси от горяща къща в Сеново, докато лятна кухня изгоря в Кривина
Възрастен мъж се спаси от горяща къща в Сеново, докато лятна кухня изгоря в Кривина Снимка: Архив

Възрастен мъж се спаси от горяща къща в Сеново, докато лятна кухня изгоря в Кривина

В ранните часове на вчерашния ден, жители на село Кривина и град Сеново преживяха тревожни моменти, когато пожари избухнаха в техните домове. Бързата реакция на пожарникарите от Регионална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) - Бяла и Ветово предотврати по-сериозни последствия.

Първият инцидент беше регистриран в село Кривина малко след полунощ. В 00:47 часа два екипа на РСПБЗН - Бяла получиха сигнал за горяща къща и незабавно се отправиха към мястото. При пристигането си огнеборците установиха, че пламъците са обхванали покривната конструкция на лятна кухня и две прилежащи спомагателни постройки.

Въпреки интензивността на пожара, екипите успяха да локализират и потушат огъня до 04:00 часа, предотвратявайки разпространението му към съседни имоти. Благодарение на професионализма и бързата намеса на пожарникарите, бяха спасени две къщи и една спомагателна постройка в непосредствена близост до горящите обекти.

Щетите от инцидента в село Кривина са значителни - около 150 квадратни метра покривна конструкция са унищожени от огъня. За щастие, при произшествието няма пострадали хора. Експертите от РСПБЗН - Бяла все още разследват причините за пожара, като предварителните данни сочат към късо съединение като вероятен източник на възпламеняването.

Само няколко часа по-късно, в 04:10 часа, пожарникарите от Ветово получиха втори спешен сигнал - този път за горяща къща в град Сеново. Два екипа от местната противопожарна служба незабавно се отзоваха на повикването.

При пристигането си на адреса в град Сеново, огнеборците установиха, че пламъците са обхванали малка кирпичена къща. Възрастният собственик на имота успя да се евакуира навреме и да избегне нараняване. Според предварителната информация, предоставена от стопанина, пожарът вероятно е бил причинен от неизправност в телевизор.

Екипите на РСПБЗН - Ветово работиха усилено в продължение на два часа и половина, за да овладеят ситуацията. В 06:40 часа пожарът беше окончателно потушен, предотвратявайки по-нататъшното му разпространение към съседни имоти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари