Пожар в училище "Любен Каравелов"

2
Запалването е станало в хранилище на втория етаж в сградата
Запалването е станало в хранилище на втория етаж в сградата Снимка: Facebook

Запалването е станало в хранилище на втория етаж в сградата

През изминалите три денонощия, от 12 до 14 юли, пожарникарите в Русенска област са реагирали на 21 сигнала за произшествия, съобщиха от пресцентъра на МВР - Русе. Инцидентите включват горящи стопански постройки, сухи треви, автобус на главния път I-5, хранилище в ОУ "Любен Каравелов".

В петък, 12 юли, от 13:29 до 14:35 часа, два противопожарни автомобила и екипи от РСПБЗН – Ветово се отправиха към село Смирненски по сигнал за горяща къща. На място беше установено, че гори стопанска постройка и лятна кухня, а причината е газов котлон, оставен без надзор. Пострадали няма, но унищожена е покривната конструкция на постройката и част от инвентара на площ от около 80 кв. м.

Същия ден, в 14:49 часа, екип на Втора РСПБЗН беше изпратен на булевард "България" по сигнал за горящи сухи треви. При пристигане на мястото обаче не беше установено горене.

По-късно, между 20:33 и 22:55 часа, два екипа от Първа РСПБЗН – Русе реагираха на сигнал за пожар в училищеЛюбен Каравелов“. Пожарът възникна в хранилище на втория етаж и се разпространи бързо поради късо съединение в разклонител. Унищожени са електроуреди и мебели, а стените и таваните на съседни помещения са силно опушени.

През нощта, четири екипа на пожарната със служители от Първа РСПБЗН и от ССОД бяха изпратени на сигнал за запалил се автобус на главния път I-5 / Русе - Велико Търново, в района на „Мойсев баир“. В автобуса са пътували само двама водачи, украински граждани, които не са пострадали.

На следващия ден, в събота, пожарникари от РСПБЗН - Русе реагираха на множество сигнали. Между 06:34 и 08:00 часа, те потушиха пожар във външна тоалетна във вилната зона „9-ти километър“, предизвикан от незагасена цигара.

През деня екипи от Две могили и Русе гасиха запалени сухи треви в различни райони, включително в близост до главния път Русе – Велико Търново.

Най-сериозният инцидент през уикенда беше пожарът, който избухна в района между булевард "Гоце Делчев" и квартал „Трите гълъба“. Шест противопожарни автомобила с екипи от Първа и Втора РСПБЗН и ССОД се бориха с огъня, който се разпространи бързо поради силния вятър. Пожарът засегна сухи треви и храсти на голяма площ, преминавайки в дворове на вилни имоти и унищожавайки няколко постройки и един автомобил. Няма пострадали хора и животни.

През нощта екипи на пожарната поддържаха дежурство на мястото, гасейки множество локални огнища. В действията се включиха и доброволци от Община Русе, както и екипи на Енерго Про и БЧК, които осигуриха вода за пожарникарите. Високите температури и вятърът създадоха нови предизвикателства, като пожарът се разпространи и в смесена гора над квартал „Средна кула“.

В неделя, 14 юли, пожарникарите продължиха да гасят пожари в областта. Екипи от РСПБЗН – Бяла и Две могили ликвидираха пожари в сухи треви и храсти на различни адреси, включително и в индустриалната зона на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    ЕРОЛ
    Със създаден изкуствено имидж за "елита"! В годините доста русенски първенюта и новозаселили се селяни от Делиормана уреждаха дечурлигата там, където да се съревновават с марковите дрехи и мобилни апарати... Поредният жалък резултат от поколението на мутреси, селяни и самонадеяни "бизнесменчета"
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари