Пожар в квартал "Възраждане"

1
Горя апартамент от 14-етажен жилищен блок
Горя апартамент от 14-етажен жилищен блок Видео: Русе Медиа

Горя апартамент от 14-етажен жилищен блок

Пожар в апартамент на 13-ия етаж в 14-етажен жилищен блок в Русе вдигна на крак огнеборците този следобед. Инцидентът е станал в кв.“Възраждане“ до Парка на младежта. Огънят е лумнал на терасата на жилището, информира Русе Медиа.

На място са били изпратени три пожарни автомобила и автомеханичната стълба. Екип на полицията отцепи периметъра, но тъй като няма пострадали хора, изпратената линейка не е била необходима. „Чух сирените и погледнах през прозореца, тъй като живея на 14-ия етаж. Видях пламъците от апартамента под нас“, разказа съседка.

Повечето от хората, които живеят в двата входа, са се евакуирали сами за всеки случай. Пожарът е обхванал само терасата и затова не се е стигнало до задимяване на жилището и на стълбищната клетка във входа. По тази причина пожарникарите не е трябвало да извеждат живущите навън. Тъй като в блока има много ведомствени апартаменти, в които живеят служители на реда и огнеборци, те са реагирали адекватно на инцидента.

Според живущи в блока апартаментът е ведомствен на митницата и в него живее шеф във ведомството. По време на пожара той не е бил в жилището, тъй като е отсъствал от града.

Директорът на пожарната в Русе комисар Светослав Войчев обясни пред Русе Медиа, че в блока е работела вертикалната гасителна линия, която е задължителна за високите сгради, и огнеборците са я използвали за гасенето. За всеки случай обаче е била пусната и външна линия, за да се подсигурят пожарникарите.

Огледани са и съседните апартаменти за евентуални щети от пожара. Причините тепърва ще се изясняват, но най-вероятно се касае за късо съединение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    Чичо
    Защо на кажете кой е този шеф на митницата дето му се е запалил апартамента за да му съберем дарения......
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари