Пожар в контейнер се прехвърли върху къща в Русе

1
Огнеборците реагираха и на сигнал за запалена газова бутилка
Огнеборците реагираха и на сигнал за запалена газова бутилка

Шест сигнала за пожари и инциденти в Русе за последното денонощие

През изминалото денонощие екипите на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе са реагирали на шест сигнала за инциденти, както и са осигурили дежурство по време на празнична заря в град Ветово. Всички пожари, възникнали в района, са били без пострадали хора и без сериозни материални щети.

Екипите са били изпратени за потушаване на огньове в сухи треви и храсти в квартал "Средна кула" и в местността „Сухия кладенец“ в квартал "Чародейка" в Русе. Един от инцидентите е регистриран в 14:37 часа, когато пожарникарите са получили сигнал за запалени отпадъци в контейнер на улица "Червен". При пристигане на мястото обаче е установено, че огънят е обхванал не само контейнера, но и отпадъци зад него, като е засегнал и дърво в близост, което довело до частично увреждане на покрив на близка къща.

По-късно, между 18:01 и 18:35 часа, екипите са се отзовали на сигнал за запалена газова бутилка в апартамент, разположен на четвъртия етаж в блок на улица "Борисова". Оказало се, че пластмасово шкафче се е запалило заради неизправност в бутилката, но за щастие няма пострадали хора.

В същия период, беленските пожарникари са помогнали за премахване на паднали дървета по пътя между Бяла и Борово, след възникнало пътнотранспортно произшествие.

През нощта, в 00:38 часа, екип е бил изпратен на адрес в град Русе след сигнал за дим, идващ от електрическо табло, причинен от късо съединение. Пожарникарите са останали на място до пристигането на техници от електроразпределителната компания, за да гарантират безопасността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари