Пожар се разрази над село Брягово

0
Огнената стихия тръгна от военния полигон край село Корен
Огнената стихия тръгна от военния полигон край село Корен Снимка: Архив

Огнената стихия тръгна от военния полигон край село Корен

Пожар обхвана площи над хасковското село Брягово днес следобед. Според информация от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) в Хасково, огънят е избухнал около 15:30 часа, тръгвайки от военния полигон в близост до село Корен.

На мястото незабавно са пристигнали екипи от огнеборци, които започнаха борбата със стихията. По думите на кмета на село Брягово, Делчо Митев, фронтът на пожара не представлява непосредствена заплаха за селото, въпреки че е ясно видим от населеното място. В момента в района се провежда военно учение с участие на чуждестранни военнослужещи и самолети, като звуците от гърмежите се чуват ясно от селото. „Дано пожарът не стигне до селото“, изрази надеждата си Митев.

Според директора на РДПБЗН - Хасково, Митко Чакалов, на мястото са разположени пет екипа с пожарни коли. Огънят обхваща предимно треви и храсти на площ от около 200-300 декара. За момента няма застрашени населени места, като огнеборците продължават усилията си за овладяване на пожара и предотвратяване на разпространението му.

Ситуацията остава под контрол, но местните жители следят развитието на събитията с безпокойство. Властите призовават населението да остане спокойни и да се съобразява с инструкциите на пожарникарите и другите служби, ангажирани с овладяването на инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Пожар🔥🔥 🔥
    на военен полигон с чуждестранни военни.Ми, защо не се включат гостите за добре дошли?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари