Пожар се разгоря в ОП "Чистота" в Пловдив

0
Шест екипа огнеборци се борят с пламъците в ранните часове на деня
Шест екипа огнеборци се борят с пламъците в ранните часове на деня

Гъст дим затрудни движението в района на пожара

Сериозен пожар избухна в общинско предприятие за чистота в район "Южен" на град Пловдив в ранните часове на петък, 11 октомври 2024 година. Инцидентът предизвика мащабно задимяване в района и мобилизира значителни противопожарни сили.

Сигналът за възникналия пожар е подаден към 05:30 часа сутринта, след което на място незабавно са изпратени шест екипа на пожарната. Огънят е обхванал предимно дървени материали и текстил, съхранявани в предприятието.

Десислава Георгиева, директор на общинското предприятие по чистота, разкри пред NOVA подробности за инцидента: "Служител от денонощната охрана пръв забеляза пожара. Реакцията на огнеборците беше изключително бърза, което им позволи да овладеят ситуацията своевременно." Тя допълни, че огънят е започнал от зоната, където се съхраняват текстилни отпадъци и остатъци от дървесни материали, включително стари дограми и шкафове.

Въпреки бързата намеса на пожарникарите, инцидентът е довел до значително задимяване в района. Шофьори, преминаващи в близост, съобщават за гъста димна завеса, наподобяваща мъгла, която е затруднила видимостта по пътищата.

Към момента на публикуване на статията все още не са изяснени пълните мащаби на пожара, както и потенциалният риск от обгазяване на околните територии. Предстои да бъде извършено разследване, което да установи причините за възникването на пожара, включително и възможността за умишлен палеж.

Местните власти призовават жителите на район "Южен" и преминаващите през района да бъдат особено внимателни и да следват инструкциите на органите на реда и пожарната служба. Препоръчва се на гражданите да избягват района, докато ситуацията не бъде напълно овладяна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари