Пожар остави възрастни хора и внуците им без дом

0
Пожар оставя семейство от Врачанско без дом и препитание
Пожар оставя семейство от Врачанско без дом и препитание

Дядо Тодор: Всичко изгоря. Покъщнина, дрехи... Нямаме нищо

Камено поле, Врачанско – Двама възрастни и две деца останаха без дом и препитание след пожар, който изпепели къщата им в село Камено поле.

70-годишните Тодор и Марийка се грижат за своите внучета – 10-годишната Мария и 14-годишния Георги, чиято майка е с тежко здравословно състояние.

"Всичко изгоря. Покъщнина, дрехи... Нямаме нищо", разказва дядо Тодор. Огънят е тръгнал от бали със сено в плевнята, а вятърът го е разнесъл до къщата. "Нямаше и вода, с която да загасим", добавя той, цитиран от NOVA.

Семейството е приютено от брат на дядо Тодор, но и неговата къща се нуждае от ремонт, за който нямат средства.

"С 500 лева пенсия не мога да оправя къщата", казва Тодор.

Съседите се опитват да помогнат – кой с дрехи, кой с храна, кой с пари. "В селото всички правим каквото можем. Разчистваме останките от изгорялата къща. Събираме по малко пари, но никой няма възможност да дари много", споделят те.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари