Пожар обхвана 4000 декара в планината край Монтана

1
Огнеборци се борят с пламъците
Огнеборци се борят с пламъците

Огнеборци се борят с пламъците

Пожар на площ около 4000 декара избухна от следобедните часове вчера по склоновете и билото на планината Пъстрина, намираща се в близост до Монтана. Според информация, предоставена от Венцислав Райков, директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в града, пожарът гори основно в землищата на селата Стубел и Охрид, съответно в община Монтана и община Бойчиновци. За щастие, огънят е във високата част на планината, далеч от населените места, и засяга предимно сухи треви и храсти. Няма засегнати гори или пострадали хора.

Борбата с огъня започна още вчера и продължи през нощта, като в нея се включиха четири екипа на пожарната от Монтана. Днес гасенето продължава с три екипа. Усложненията възникват от периодичната поява на силен вятър, който допринася за разрастването на пожара. Райков сподели, че тази сутрин вятърът е утихнал, което дава надежда, че огънят ще бъде овладян до обяд, ако метеорологичните условия останат стабилни.

Кметът на село Стубел, Емилия Йорданова, разказа за БТА, че сигналът за пожара е подаден от нея лично след обаждане от местен пастир. Той е забелязал огъня, идващ от билото на планината. Йорданова изрази благодарност към пожарната служба за бързата и ефективна намеса, която е предотвратила разпространението на пожара към селото. Вечерта огънят е бил видим от последните къщи в Стубел, но до 22:00 часа е бил локализиран. В момента пламъците обхващат само билото на Пъстрина на около 650 метра височина, далеч от населени места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари