Пожар между селата Рогош и Скутаре

0
Хеликоптер се включи в гасенето на пламъците
Хеликоптер се включи в гасенето на пламъците Снимка: БТА / Архив

Хеликоптер се включи в гасенето на пламъците

Голям пожар се разрази между селата Рогош и Скутаре, създавайки сериозна опасност за местните жители и имущество. Огънят, който е тръгнал от нива, бързо се разпространил поради вятъра в района, прехвърлил пътя и влязъл на територията на Скутаре, много близо до жилищни сгради.

Пожарът е между двете села. Към момента мога да кажа, че е овладян. Тръгнал е от нива, прехвърлил е пътя и е влязъл на територията на Скутаре, много близо до къщи. На място има много пожарни, линейка, хеликоптер облива с вода. Няма пострадали хора, няма и опасност за тях към момента“, заяви кметицата на Скутаре Катя Тодорова, предаде вестник „Марица“.

Мобилизирани са десетки огнеборци и доброволци

На мястото на инцидента работят десетки пожарникари, които се борят с пламъците. В гасенето са се включили и много местни жители, които използват маркучи, за да помогнат на огнеборците. Освен това, багер е използван за ограничаване на пътя на огъня, което значително улеснява действията по контролиране на пожара.

Хеликоптер подпомага гасенето

В действията по гасене на пожара е включен и хеликоптер, който облива района с вода. Според наличната информация, няма пострадали хора и към момента не съществува пряка опасност за населението.

Избухнал камион и засегната автоморга

В резултат на пожара, в района е избухнал камион, но няма информация за сериозни щети върху близката автоморга. Въпреки това, огънят продължава да гори, и борбата с пламъците продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари