Пожар лумна в квартал на Монтана

0
Огнеборците се борят с пламъците, които обхванаха сухи треви
Огнеборците се борят с пламъците, които обхванаха сухи треви

Огнеборците се борят с пламъците, които обхванаха сухи треви

Екип на пожарната служба в Монтана активно се бори с пламъци, обхванали района край ромския квартал "Кошарник". Пожарът избухна в сухите треви и храсти близо до гробищния парк, след като сигналът беше подаден от местни жители.

Неблагоприятните атмосферни условия усложняват усилията за овладяване на огъня, предава БНР. Вятърът от север допълнително разпалва пламъците, което затруднява работата на огнеборците и увеличава риска от разпространение на пожара към близките райони. Сив облак от дим се издига над квартала, което предизвиква загриженост сред местното население.

Това е пореден случай на пожар в района на квартал "Кошарник" това лято, което налага бърза и координирана реакция от страна на пожарната служба. Огнеборците работят усилено, за да предотвратят разрастването на пожара и евентуалното му разпространение към жилищни райони или други горещи точки.

Службите апелират към гражданите да бъдат внимателни и да избягват паленето на огън в близост до сухи треви и горски масиви, особено в периода на горещо и сухо време. Въпреки усилията на пожарната, неблагоприятните условия и липсата на валежи увеличават риска от възникване на нови пожари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари