Пожар край Охрид бушува вече трети ден

0
Противопожарните сили продължават битката с огъня с помощта на хеликоптери от Северна Македония и Сърбия
Противопожарните сили продължават битката с огъня с помощта на хеликоптери от Северна Македония и Сърбия Снимка: Кабинет на президента на Северна Македония

Противопожарните сили продължават битката с огъня с помощта на хеликоптери от Северна Македония и Сърбия

Противопожарните сили на Република Северна Македония продължават неуморно борбата с голям пожар, който избухна в събота край охридското село Косел. Вече трети ден огънят бушува, а местните власти и подкрепленията се опитват да овладеят ситуацията, съобщи сайтът "ПлусИнфо".

Директорът на Центъра за управление при кризи Стоянче Ангелов информира, че пожарът е успял да се разпали отново вчера, въпреки усилията на противопожарните екипи. Два хеликоптера – един на полицията в Северна Македония и един сръбски – участват активно в гасенето на огъня.

„От време на време местните власти, с подкрепата на хеликоптери на МВР и на Република Сърбия, успяват да установят контрол, но за съжаление пожарът все още не е потушен“, сподели Ангелов.

Причините за пожара остават неясни

Пожарът край село Косел избухна в събота и оттогава местните противопожарни сили, с помощта на въздушна подкрепа, не спират усилията си да овладеят периодично разгарящия се наново огън. Въпреки тежките условия и риска за здравето и живота на пожарникарите, те продължават своята работа без прекъсване.

Ситуацията остава критична

Пожарът, който обхвана значителна площ, представлява сериозна заплаха както за околната среда, така и за местното население. Въпреки усилията на противопожарните сили, условията на място се усложняват от променливите ветрове и сухото време.

Местните жители на село Косел и околните населени места са предупредени да бъдат нащрек и да следят инструкциите на властите. В случай на евакуация, те са помолени да се подготвят за бързо напускане на района.

Призив за подкрепа и сътрудничество

Местните власти призовават гражданите да проявят разбиране и търпение, както и да подкрепят усилията на противопожарните екипи. Всяка помощ и сътрудничество от страна на жителите е от голямо значение за успешното овладяване на пожара.

Ситуацията продължава да се следи отблизо, а властите се надяват, че с общи усилия ще успеят да овладеят огнената стихия и да предотвратят по-нататъшни щети и опасности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари