Пожар изпепели производствен цех в село Скутаре

0
Огънят бързо е обхванал хале, пригодено в цех за производство на матраци
Огънят бързо е обхванал хале, пригодено в цех за производство на матраци

Огънят бързо е обхванал хале, пригодено в цех за производство на матраци

Пожар унищожи производствено предприятие в Пловдивско.

Огнена стихия изпепели напълно цех за производство на възглавници в село Скутаре, област Пловдив. Инцидентът е станал в следобедните часове на деня, като първите сигнали за бедствието са подадени малко след 16:00 часа, информира bTV.

Бързо разрастване на пожара

Гъст дим се е издигал над района, като е бил забелязан дори от жителите на квартал "Тракия" в град Пловдив. Огънят е обхванал с голяма скорост халето, което е било пригодено за производство на матраци и възглавници.

Мащабна операция по потушаване

В отговор на възникналата ситуация, по спешност са изпратени пет екипа на пожарната служба. Огнеборците са започнали незабавни действия по овладяване на ситуацията и предотвратяване на по-нататъшното разпространение на пламъците.

Причина за инцидента

Според първоначалната информация, причината за възникването на пожара е искра при заваръчни дейности. Този факт подчертава важността на стриктното спазване на мерките за безопасност при извършване на подобен вид работи в производствени помещения.

Инцидентът повдига въпроси относно мерките за пожарна безопасност в промишлени обекти и необходимостта от редовни проверки и поддръжка на противопожарните системи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари