Пожар изпепели над 10 къщи в село Горноселци

1
Огънят се разраства към съседните села
Огънят се разраства към съседните села

Огънят се разраства към съседните села

Пожарът, който избухна в ивайловградското село Горноселци, вече е унищожил повече от 10 къщи, съобщи за Българската телеграфна агенция (БТА) кметът на Ивайловград Диана Овчарова, която е на мястото на бедствието.

Ситуацията е изключително сложна, тъй като селото е обградено от борова гора, а силният вятър затруднява усилията за овладяване на огъня.

Пожарът трудно може да бъде овладян заради силния вятър. Лошото е, че огънят вече тръгна и към съседното село Покрован“, добави Овчарова. За справяне с критичната ситуация вече е поискана помощ по въздух.

Заради тежката обстановка в общината, по-рано днес беше обявено частично бедствено положение със заповед на областния управител на Хасково Мехмед Атаман. Бедственото положение е разширено и върху територията на община Тополовград, където пожарът се разпростира в землището на село Срем.

Освен това, нововъзникнал пожар се разрази и край свиленградското село Студена, което допълнително усложнява противопожарните усилия в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари