Пожар изпепели култово заведение на язовир „Кърджали“

0
Спасени са шест газови бутилки, за да се избегне взрив
Спасени са шест газови бутилки, за да се избегне взрив Снимка: БНР

Спасени са шест газови бутилки, за да се избегне взрив

Пожар изпепели само за час едно от най-известните заведения на язовир „Кърджали“ – понтона „Моби Дик“. Огнената стихия погълна ресторанта около 15:30 часа, като за щастие няма пострадали нито от персонала, нито от клиентите на заведението. На място все още продължава гасенето на огъня, като пожарникарите са на терен, подпомагани от лодки, които се опитват да предотвратят взривяването на близките плавателни съдове, предава БНР.

Според информация от очевидци, пожарът е избухнал в кухнята на заведението, като пламъците са се разпространили с невероятна бързина. Собствениците на заведението са реагирали незабавно, като са започнали да гасят пожара с пожарогасители, но опитите им са се оказали безуспешни. На помощ са се притекли хора от близкия кораб „Емона“ и други граждани, които са били в района. Въпреки бързите действия на всички, огънят се оказал твърде силен, за да бъде овладян без намесата на пожарната.

Сериозната опасност била предотвратена благодарение на смелите действия на персонала, който успял да изнесе шест газови бутилки от кухнята на заведението, преди те да бъдат засегнати от пламъците. Бутилките били преместени на безопасно разстояние на брега, което е предотвратило взрив и възможни жертви.

На мястото на инцидента се намират няколко противопожарни автомобила и линейки на Спешна медицинска помощ, които се грижат за безопасността на всички присъстващи. Репортерът Красимир Ангелов, който е на място, разказа за истинското щастие, че няма пострадали и че хората са успели навреме да се евакуират от горящия понтон.

Пожарът на понтона „Моби Дик“ се случва в разгара на летния сезон, когато язовир „Кърджали“ е популярен сред туристите и местните жители. Това заведение е било сред най-посещаваните в района, привличайки гости с уникалната си локация върху водата и богатото си меню от рибни специалитети.

Пожарникарите продължават борбата с огъня, като към момента се очаква официално становище относно причините за пожара. Според първоначалната информация огънят е тръгнал от кухнята, но предстои разследване за установяване на точните обстоятелства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    3
    Очевидец
    А пък на Путин му запалиха гъза в Куркс, ама не се оплаква, щото много му харесва да го порят анално и после както е говнян целия в устата, заедно с ташаците.
  • 0
    2
    комиците
    В изявление официално заявяваме , че нямаме нищо общо ... и разполагаме с алиби
  • -3
    1
    Paraşütçü Komando
    Paraşütçü Komando. balık var mı Onun zamanı geldi.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари