Пожар избухна близо до летището в София

0
Пожар избухна близо до летището в София
Пожар избухна близо до летището в София Видео: NOVA

Пламнаха 30 декара сухи треви

Днес следобед в столичния квартал "Христо Ботев", разположен в непосредствена близост до летище София, избухна пожар, който засегна около 30 декара сухи треви и гуми. Полето, което често се използва като депо за строителни отпадъци, е мястото, където се разразиха пламъците. Според първоначалните данни, вероятната причина за пожара е палеж на гуми, което е довело до разпространението на огъня.

На място бързо пристигнаха три екипа на пожарната, които незабавно започнаха работа по овладяването на ситуацията. Въпреки бързата реакция на пожарникарите, черният дим бързо се разпространи и обхвана близките къщи в района, предизвиквайки притеснения сред жителите на квартала.

Пламъците са възникнали в ранния следобед, като сигналът за пожара е подаден от жители на квартала, които са забелязали дима и са алармирали съответните служби. Веднага след подаването на сигнала, екипите на пожарната са се насочили към мястото и са започнали гасителни действия.

Въпреки мащаба на пожара, до момента няма информация за пострадали хора или значителни материални щети. Основната задача на пожарникарите беше да предотвратят разпространението на огъня към близките жилищни сгради и логистични центрове, които се намират в непосредствена близост до мястото на инцидента.

Работата на терен продължава и към момента, като пожарникарите се стараят да овладеят напълно пламъците и да предотвратят всякаква опасност за близките сгради и инфраструктура. Очаква се пълното потушаване на огъня да отнеме още няколко часа, след което ще започне разследване за точните причини за пожара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари