Пожар избухна близо до Дом за деца в Стара Загора

0

Няма опасност за хора и къщи, три противопожарни екипа на място

Днес, над квартал „Лозенец” в град Стара Загора избухна пожар, обхванал сухи треви и храсти в района. Инцидентът, който стана около обяд, предизвика безпокойство сред жителите на близките райони, включително и до Дома за деца "Българка", намиращ се в близост до огнището.

Първоначалната информация сочи, че няма опасност за къщите или хората в района. Децата и персоналът от дома "Българка" са в безопасност и няма нужда от евакуация. Въпреки това, противопожарните екипи са на място, за да ограничат разпространението на огъня и да предотвратят евентуални щети.

На мястото на пожара са изпратени три противопожарни автомобила, които се борят с пламъците и се опитват да овладеят ситуацията. По данни от местните власти, най-вероятната причина за пожара е човешка небрежност, която е довела до възникване на огъня. Въпреки че ситуацията е под контрол, пожарникарите призовават гражданите да бъдат внимателни и да избягват дейности, които могат да доведат до нови инциденти.

Горещото и сухо време, съчетано с човешката небрежност, увеличава риска от пожари, особено в зоните с изсъхнали треви и храсти. Местните власти апелират към гражданите да бъдат особено предпазливи и да спазват всички указания за безопасност.

За щастие, няма пострадали и засега няма сериозни щети от пожара. Противопожарните екипи продължават да работят на място, като следят обстановката и предприемат всички необходими мерки за предотвратяване на разпространението на огъня.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари