Появиха се зловредни уебсайтове след глобалния ИТ срив

0
Тези адреси могат да представляват сериозна заплаха за личните данни на потребителите
Тези адреси могат да представляват сериозна заплаха за личните данни на потребителите

Тези адреси могат да представляват сериозна заплаха за личните данни на потребителите

Агенцията за киберразузнаване на Австралия съобщи днес, че са се появили зловредни интернет адреси, които твърдят, че помагат за възстановяването след вчерашния глобален ИТ срив, засегнал медии, банки и авиолинии. Според информацията, предадена от Ройтерс, тези адреси могат да представляват сериозна заплаха за личните данни на потребителите.

На официалния си сайт Австралийската служба за радиотехническо разузнаване – агенцията за киберразузнаване на страната – предупреди всички потребители да си набавят техническа информация и системни актуализации само от официални източници. В изявлението се подчертава, че компанията „Крауд Страйк“ е един от надеждните източници на информация и актуализации.

Министърът на киберсигурността Клеър О’Нийл също взе отношение по въпроса, като публикува в профила си в „Екс“ (бивш Twitter), че австралийците трябва да внимават за потенциални измами и опити за достъп до лични данни. Тя подчерта важността на използването на само официални канали за информация и актуализации, особено в светлината на текущата ситуация.

Вчерашният срив удари Commonwealth Bank of Australia, най-голямата банка в страната. Банката съобщи, че някои клиенти не са могли да извършват парични преводи, което предизвика сериозни неудобства. Националната авиокомпания „Кантас“ и летището в Сидни също съобщиха за закъснения на полети, но подчертаха, че не са прекъсвали напълно работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари